Ce program are Regele Charles în următoarele zile

Regele Charles se va întâlni cu secretarul general al Commonwealth-ului la Palatul Buckingham, duminică. şi apoi îi va primi pe înalţii comisari ai Regatului şi pe soţiile lor la Palatul Buckingham, urmând ca luni Regele şi Regina Consort să fie la Westminster Hall, potrivit The Guardian.

323 afișări
Imaginea articolului Ce program are Regele Charles în următoarele zile

Duminică, 11 septembrie: Regele se va întâlni cu secretarul general al Commonwealth-ului la Palatul Buckingham. Regele îi va primi apoi pe înalţii comisari ai Regatului şi pe soţiile lor în Bow Room, la Palatul Buckingham.

Luni, 12 septembrie: Regele şi Regina Consort se vor deplasa la Westminster Hall, unde ambele Camere ale Parlamentului se vor reuni pentru a-şi exprima condoleanţele faţă de decesul Reginei. Regele le va fi alături. Regele şi Regina Consort se vor deplasa apoi la Palatul Holyroodhouse. Regele va inspecta Garda de Onoare. Va urma ceremonia de depunere a cheilor în faţa Palatului Holyroodhouse.

Regele va participa apoi la o slujbă de rugăciune şi reflecţie pentru viaţa Majestăţii Sale Regina la Catedrala St Giles, înainte de a se întoarce la Holyrood.

La Palat, Regele va avea o audienţă cu primul ministru, urmată de o audienţă cu preşedintele Parlamentului scoţian.

Regele şi Regina Consort vor participa apoi la Parlamentul scoţian pentru a primi condoleanţe. Regele va avea un discurs.

Marţi, 13 septembrie: Regele şi Regina Consort vor călători cu avionul la Belfast şi apoi la Castelul Hillsborough. Ei vor vizita o expoziţie despre lunga alăturare a Majestăţii Sale Regina cu Irlanda de Nord.

Regele se va întâlni apoi cu secretarul de stat pentru Irlanda de Nord şi cu liderii partidelor şi va primi un mesaj de condoleanţe, adus de preşedintele Adunării Irlandei de Nord. Şi aici Regele va avea un discurs.

După o scurtă recepţie la Hillsborough, Regele şi Regina Consort se vor deplasa la Catedrala Sfânta Ana pentru o slujbă de rugăciune şi reflecţie. Înainte de slujbă, Majestatea Sa se va întâlni cu liderii tuturor cultelor importante din Irlanda de Nord.

Miercuri, 14 septembrie: Regele va conduce procesiunea din spatele trăsurii cu tunuri care transportă sicriul Majestăţii Sale până la Westminster Hall, unde va începe ceremonia de înmormântare.

Vineri, 16 septembrie: Regele şi Regina Consort vor vizita Ţara Galilor. Nu sunt încă detalii despre această vizită, însă vor fi comunicate în timp util.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici