Ce s-a întâmplat în camera 2.806 a hotelului Sofitel din New York? Există trei scenarii care pot fi susţinute în cazul lui Strauss-Kahn

Cazul penal împotriva lui Dominique Strauss-Kahn se erodează odată cu scăderea credibilităţii cameristei, dar nu există un răspuns la întrebarea principală, şi anume ce s-a întâmplat în camera 2.806 a hotelului Sofitel din New York, la 14 mai, comentează New York Times.

2363 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat în camera 2.806 a hotelului Sofitel din New York? Există trei scenarii care pot fi susţinute în cazul lui Strauss-Kahn

Ce s-a întâmplat în camera 2.806 a hotelului Sofitel din New York? Există trei scenarii care pot fi susţinute în cazul lui Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unele fapte nu sunt disputate, cum ar fi dovezi electronice care arată la ce oră camerista din Guineea, în vârstă de 32 de ani, a intrat în apartamentul lui Strauss-Kahn. De asemenea, există probe că a avut loc o relaţie sexuală. Însă, camerista a caracterizat întâlnirea ca pe o agresiune sexuală. În schimb, avocaţii lui Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, au declarat că actul sexual a fost consensual. Alţii au formulat alte teorii. Pe scurt, există trei posibile scenarii, care pot fi susţinute, fiecare în parte, cu probele disponibile - probe fizice, electronice şi mărturii.

Un prim scenariu prezentat de cotidian este al unei "relaţii scurte, cu forţa". Camerista le-a spus poliţiştilor, procurorilor şi oficialilor de la spital că Strauss-Kahn a obligat-o la sex oral. Poliţiştii au crezut-o, iar procurorii au declarat, la tribunal, că există dovezi criminalistice consistente cu acuzaţiile, fără să dea detalii. Ulterior, avocatul cameristei a declarat că aceasta a scuipat sperma pe perete şi podea, denotând lipsa ei de consimţământ. Perioada scurtă petrecută în cameră şi înregistrarea video a plecării precipitate a lui Strauss-Kahn, au fost prezentate tot în favoarea cameristei.

Un act consensual este prezentat ca al doilea scenariu. Avocaţii fostului director FMI au sugerat că relaţia a fost consensuală. Cel mai puternic argument, în opinia lor, este corpul clientului lor. După arestare, el a fost dus la Kings County Hospital Center, în Brooklyn. Nu prezenta nicio leziune, potrivit mărturiilor a două persoane, pe care avocaţii le-ar putea utiliza pentru a sugera că nu a existat nicio "luptă" fizică. Atât comportamentul cameristei, cât şi al lui Strauss-Kahn, de după actul sexual, ar putea fi prezentate de avocaţii lui Strauss-Kahn în favoarea acestui scenariu.

Potrivit New York Times, al treilea scenariu este al unei neînţelegeri. În timp ce ambele părţi sunt de acord că în camera de hotel a avut loc un act sexual, se poate pune întrebarea dacă nu cumva o neînţelegere între cei doi a condus la scandalul ulterior.

Potrivit acestei teorii, sexul oral a început ca un act consensual, dar, ulterior, ceva a determinat-o pe cameristă să depună plângere. Toate probele care susţin o relaţie sexuală consensuală se aplică şi în acest scenariu, dar pentru a accepta acest lucru este nevoie să se admită că femeia a hotărât spontan să facă sex oral cu un bărbat de două ori mai în vârstă ca ea, pe care nu l-a mai întâlnit niciodată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici