Ce scrie presa internaţională despre avalanşa de amenzi date în România. ”Au strâns 78 de milioane de euro”

  • România face milioane de dolari din amenzile date în contextul crizei provocate de coronavirus, a scris Fox News.
  • Amenzi uriaşe în România pentru încălcarea măsurilor de izolare, a notat şi BBC
  • Într-o singură lună de stare de urgenţă, autorităţile au dat 200.000 de amenzi în valoare de 78 milioane euro, echivalentul impozitului plătit de companii pe luna februarie, explică New York Post.
  • Comparativ, Marea Britanie a dat 3500 de amenzi în aceeaşi perioadă, între 30-60 de lire sterline.
51106 afișări
Imaginea articolului Ce scrie presa internaţională despre avalanşa de amenzi date în România. ”Au strâns 78 de milioane de euro”

Sursă foto: Profimedia

Amenzile din România au devenit subiect şi în presa externă: BBC, Fox News şi New York Post sunt câteva dintre siteu-rile de news care au scris dspre situaţia din ţară.

România a acordat 200.000 de amenzi în mai puţin de o lună cetăţenilor care au încălcat măsurile de izolare din cauza epidemiei de coronavirus.

Totalul amenzilor date în România între 24 martie şi 19 aprilie se ridică la 78 de milioane de euro, adică echivalentul impozitului plătit de companii pe luna februarie 2020, susţine BBC.

BBC relatează şi despre amenda de 10.000 de lei primită de Robert Negoiţă pentru că s-a dus cu bicicleta în parc.

Similar cu măsurile din Italia şi Spania, românii trebuie să completeze declaraţii atunci când ies din case pentru a explica de ce şi unde merg, notează BBC.

Dacă sunt opriţi de soldaţi sau poliţie trebuie să prezinte şi un act de identitate. Amenzile sunt  între 2000 şi 20.000 de lei în condiţiile în care salariul mediu în ţară este de 3000 de lei.

România are unul dintre cele mai slab finanţate sisteme de sănătate, aşa că amenzile au rolul de a-l împiedica să devină suprasolicitat, notează BBC.

Marea Britanie, cu o populaţie de mai bine de 3 ori mai mare ca a României, a dat 3500 de amenzi în aceeaşi perioadă, între 30-60 de lire sterline.


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Scene dure în Giurgiu. Poliţişti filmaţi cum bat romi aflaţi deja la pământ
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici