Ce se întâmplă cu detaşamentul românesc Carpathian Pumas din Mali după lovitura de stat. Reacţia MAPN

  • Un detaşament militar românesc format din 120 militari şi 4 elicoptere Puma LR-M, denumit Carpathian Pumas, se află în Mali
  • În statul african a avut loc o lovitură de stat
  • MAPN spune că forţa militară este în siguranţă
5944 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu detaşamentul românesc Carpathian Pumas din Mali după lovitura de stat. Reacţia MAPN

Ce se întâmplă cu detaşamentul românesc Carpathian Pumas din Mali după lovitura de stat. Reacţia MAPN

Un detaşament militar românesc format din 120 militari şi 4 elicoptere Puma LR-M, denumit Carpathian Pumas, se află în Mali încadrul forţei de menţinere a păcii din această ţară.

Ultimele evenimente din Mali au pus sub semnul întrebării siguranţa acestor trupe mai ales după ce preşedintele din mali a fost nevoit să demsioneze din cauza loviturii de stat. Preşedintele Youssouf Keita şi premierul Bobo Cisse au fost arestaţi de soldaţii conduşi de colonelul Assami Goita. Lovitura de stat a avut loc după o rundă de alegeri parlamentare contestate în care partidul preşedintelui şi-a alocat majoritatea în parlament. Ţara se află în haos din 2012, fiind ţinta rebeliunilor islamiste şi tuarege iar Franţa conduce forţa de menţinerea păcii, cheltuind peste 1 miliard de euro anual.

MAPN a comunicat însă că militarii se află în siguranşă, la distanţă destul de mare de Bamako, capitala statului malian.

Iată ce comunică Ministerul Apărării Naţionale:

 ”Militarii români din Mali îşi continuă misiunile. Militarii români aflaţi în Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA) sunt în siguranţă şi îşi desfăşoară activităţile conform programului normal.

Detaşamentul Carpathian Pumas se află, de la începutul misiunii, în baza ONU Camp Castor, din Gao, aflată la o distanţă de peste 1.000 de kilometri de capitala Bamako.
Situaţia este în permanenţă monitorizată de conducerea Ministerului Apărării Naţionale, care este în legătură atât cu militarii detaşamentului românesc din Mali, cât şi cu Organizaţia Naţiunilor Unite.
Din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaţionale de menţinere a păcii în Mali cu un detaşament al Forţelor Aeriene Române format din 120 de militari şi 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici