CE şi UNESCO combat teoriile conspiraţiei din mediul online legate de COVID-19

  • Comisia Europeană (CE) şi UNESCO, împreună cu Twitter şi Congresul Mondial Evreiesc, combat teoriile conspiraţiei din mediul online legate de COVID-19.
  • CE anunţă publicarea unei noi serii de infografice menite să vină în sprijinul cetăţenilor.
  • Oficialii europeni susţin că actualul climat a oferit un teren deosebit de fertil pentru teoriile conspiraţiei
834 afișări
Imaginea articolului CE şi UNESCO combat teoriile conspiraţiei din mediul online legate de COVID-19

CE şi UNESCO combat teoriile conspiraţiei din mediul online legate de COVID-19

CE anunţă publicarea unei noi serii de infografice menite să vină în sprijinul cetăţenilor.

Infograficele oferă scurte explicaţii cu privire la motivele pentru care teoriile conspiraţiei sunt periculoase, în special în perioade de criză, şi la modul în care acestea pot fi identificate şi combătute în mod eficace cu argumente bazate pe fapte.

Oficialii europeni susţin că actualul climat a oferit un teren deosebit de fertil pentru teoriile conspiraţiei care subminează ştiinţa şi faptele prin „explicaţii nocive şi neverosimile despre eventualul loc de provenienţă a virusului şi vinovaţii de răspândirea acestuia”.

„Criza provocată de pandemia de COVID-19 a dus, de asemenea, la o intensificare a discursurilor de incitare la ură şi a atacurilor rasiste şi antisemite în mediul online”, au precizat reprezentanţii CE.

Věra Jourová, vicepreşedinta pentru valori şi transparenţă, a declarat că dezinformarea şi teoriile conspiraţiei dăunează sănătăţii democraţiilor, lucru care a devenit foarte clar în contextul unei pandemii mondiale.

„Cetăţenii trebuie să dispună de instrumente utile pentru a le recunoaşte şi a le demonta. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, instituţiile publice trebuie să colaboreze între ele, precum şi cu platformele digitale, cu profesioniştii din domeniul mass-media, cu verificatorii de fapte şi cu cercetătorii, aşa cum fac Comisia Europeană şi UNESCO”, a spus Jourová.

Noile infografice sunt disponibile pe site-ul web al CE şi pe platformele de comunicare socială, utilizând hashtag-ul #ThinkBeforeSharing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ce,
covid,
cosnpiraţii

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici