Ce spun oficialii ruşi despre posibilitatea ca Rusia să îi acorde azil politic lui Snowden

Fostul consultant al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden, blocat de aproape trei săptămâni pe un aeroport în Moscova, poate rămâne în Rusia dacă încetează activităţile împotriva Statelor Unite, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Kremlinului.

456 afișări
Imaginea articolului Ce spun oficialii ruşi despre posibilitatea ca Rusia să îi acorde azil politic lui Snowden

Edward Snowden (captura video)

"Snowden ar putea, în mod teoretic, să rămână în Rusia dacă, în primul rând, renunţă total la activităţile sale care fac rău partenerilor noştri americani şi, în al doilea rând, dacă el doreşte acest lucru", a declarat un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Repezentanţi ai unor ONG-uri, care s-au întâlnit anterior cu Snowden pe aeroport, au declarat că acesta va cere azil poilitic în Rusia.

Rusia trebuie să îi acorde azil politic lui Edward Snowden - oficial rus

Rusia trebuie să îi acorde azil politic fostului consultant NSA Edward Snowden, afirmă Serghei Narîşchin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, relatează AFP.

"Rusia trebuie să îi acorde lui Snowden azil politic sau azil politic temporar", a declarat Narîşchin la postul public Vesti 24, subliniind că Moscova îl consideră "un apărător al drepturilor omului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici