STUDIU   Ce tip de săpun poate alunga ţânţarii?

  • Se apropie vara, sezonul înţepăturilor de ţânţari.
  • Cercetătorii spun că ţânţarii pot fi atraşi de anumite tipuri de săpun pentru că atunci când nu se hrănesc cu sânge, îşi completează aportul de zahăr cu nectarul plantelor.
  • Unele săpunuri conţin arome de fructe şi de plante atrăgătoare pentru ţânţari.
  • Dar este un anume fruct "interzis" care alungă cele mai enervante creaturi ale verii
2689 afișări
Imaginea articolului Ce tip de săpun poate alunga ţânţarii?

Bing AI- DALL-E

Potrivit studiului publicat în revista iScience, au fost implicaţi patru voluntari într-un experiment cărora li s-a identificat mirosul specific şi apoi au fost rugaţi să se spele cu patru mărci diferite de săpun - Dial, Dove, Native şi Simple Truth. Apoi, voluntarii care s-au spălat cu săpun, dar şi cei care nu s-au spălat deloc, au fost expuşi la ţânţarii de sex feminin - doar femelele se hrănesc cu sânge.

Cercetătorii au descoperit că săpunurile au modificat mirosul corpului uman, adăugând multe substanţe chimice pe care plantele le eliberează şi cu care atrag ţânţarii.

Acest lucru este important pentru că ţânţarii consumă nectarul nectar din plante şi sunt atraşi de acesta, transmite The Guardian.

Ţânţarii au fost mai atraşi de voluntarii care s-au spălat cu Dove şi Simple Truth.

În schimb, săpunul Native i-a alungat pe ţânţari.Efectul relativ repulsiv al Native ar putea fi legat de mirosul său de cocos, spun cercetătorii, deoarece există unele dovezi că uleiurile de cocos sunt respingătoare pentru ţânţari.

Studiul sugerează că alegerea săpunului ar putea explica parţial de ce unii oameni sunt mai atractivi pentru ţânţari decât alţii care se spală cu săpun de cocos sau care nu se spală deloc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici