Cea mai mare parte a Europei, afectată de ninsori şi temperaturi scăzute

Vremea nefavorabilă, caracterizată prin ninsori, rafale puternice de vânt şi temperaturi foarte scăzute, afectează cea mai mare parte a Europei, perturbând transporturile, mai ales cele rutiere.

22 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare parte a Europei, afectată de ninsori şi temperaturi scăzute

Cea mai mare parte a Europei, afectată de ninsori şi temperaturi scăzute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile ucrainene au emis o avertizare meteorologică pentru perioada 16-19 decembrie în regiunile din sudul şi estul ţării. Potrivit Ukrainian News Agency, va ninge viscolit şi există riscul formării de polei pe drumurile ucrainene. Temperaturile pot scădea până la minus 20 - minus 25 de grade în cursul nopţii.

Ninsorile au cuprins şi Republica Moldova, traficul rutier fiind îngreunat la Chişinău de zăpada căzută în cursul nopţii. Autorităţile, citate de Jurnal de Chişinău, au anunţat că situaţia este sub control. Viceprimarul Chişinăului, Nistor Grozavu, a dat asigurări că administraţia municipală este pregătită de ninsori: "În primul rând sunt pregătite intersecţiile, apoi drumurile cu pantă mai mare, nu pot fi luate măsuri pentru toate drumurile din oraş şi nici nu este nevoie".

Din cauza vântului puternic, o navă încărcată cu petrol a eşuat marţi în apropierea portului abhaz Suhumi, pe litoralul Mării Negre, anunţă publicaţia electronică Civil Georgia. Potrivit agenţiei ruse Interfax, nu s-au înregistrat victime şi nici scurgeri de petrol în mare.

Din cauza căderilor de zăpadă, traficul se desfăşoară cu dificultate pe drumurile din Serbia, dar nicio şosea importantă nu a fost închisă, transmite site-ul postului B92. La Belgrad, ninsoarea a blocat marile intersecţii marţi dimineaţă, iar autorităţile au avertizat că temperaturile sub zero grade riscă să provoace polei în toată ţara.

Ninsoarea a perturbat traficul rutier şi în Croaţia, dat fiind că în zonele deluroase şi de munte stratul de zăpadă este cuprins între 15 şi 35 de centimetri. A nins puternic în regiunile Lika şi Gorski, iar pe litoralul adriatic se înregistrează rafale puternice de vânt. Potrivit Croatian Times, circulaţia vehiculelor în Zagreb a fost perturbată de viscol, iar meteorologii au emis o avertizare de ninsori şi pentru următoarele zile.

În Italia, vremea nefavorabilă se face simţită în regiunile nordice, în special în Veneto, unde vântul atinge viteza de 155 de kilometri pe oră. În zonele muntoase din nordul Peninsulei, temperaturile au scăzut până la minus 15 grade Celsius. Portul Genova a fost închis din cauza rafalelor puternice de vânt.

În Marea Britanie, meteorologii au anunţat că marţi va începe să ningă, conform Daily Mail, regiunile cele mai afectate de viscol urmând să fie cele din est şi centru.

Meteorologii din Suedia au transmis că vremea se va înrăutăţi simţitor până la Crăciun, existând perspective să ningă pentru prima dată în această iarnă în jumătatea sudică a ţării. Potrivit site-ului thelocal.se, toate regiunile Suediei vor fi afectate de furtuni de zăpadă, iar temperaturile pot scădea până la minus 20 de grade.

Germanii au fost avertizaţi să se pregătească pentru un val de frig care va cuprinde ţara în următoarele zile, temperaturile urmând să scadă sub minus 15 grade după ninsorile de zilele trecute, transmite publicaţia The Local. Temperaturile vor fi peste zero grade doar pe litoralul german al Mării Baltice şi Mării Nordului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici