CEDO a condamnat Portugalia pentru condiţiile din penitenciare. Plângerea, făcută de un român

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Portugalia pentru tratamentul „degradant şi inuman” la care a fost supus un cetăţean român în perioada în care s-a aflat în două penitenciare din această ţară, informează site-ul cotidianului Correio da Manhã.

1271 afișări
Imaginea articolului CEDO a condamnat Portugalia pentru condiţiile din penitenciare. Plângerea, făcută de un român

CEDO a condamnat Portugalia pentru condiţiile din penitenciare. Plângerea, făcută de un român

Decizia privind condamnarea Portugaliei a fost luată în unanimitate după ce judecătorii CEDO au ajuns la concluzia că autorităţile portugheze au încălcat în repetate rânduri Articolul 3 din cadrul Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, articol care interzice tratamentul inuman şi degradant.

Astfel, potrivit deciziei, românul Daniel Andrei Petrescu, aflat în închisoare în perioada 2012-2016 a fost supus unui tratament degradant şi inuman timp de 376 de zile. Cetăţeanul român a reclamat la CEDO lipsa condiţiilor decente din închisoare, în principal celulele supraaglomerate, lipsa condiţiilor igienico-sanitare, lipsa surselor de încălzire şi condiţiile insalubre din cele două penitenciare în care şi-a ispăşit pedeapsa.

CEDO a admis cererea lui Petrescu şi recomandă Portugaliei adoptarea de măsuri care să le asigure deţinuţilor condiţii decente. De asemenea, autorităţile de la Lisabona vor trebui să îi achite românului daune morale în valoare de 15.000 de euro.

Daniel Andrei Petrescu a fost condamnat în 2012 la şapte ani de închisoare pentru furt şi apartenenţă la o grupare infracţională organizată. El a fost eliberat din închisoare înaintea executării integrale a pedepsei, pe 19 decembrie 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cedo,
portugalia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici