Cehii au spus adio epidemiei de coronavirus fără distanţare socială: Mii de oameni au petrecut în centrul Capitalei

  • 2.000 de persoane au participat luni la o petrecere organizată la Praga, care sărbătorea încheierea epidemiei în Cehia
  • Petrecăreţii au cântat şi au socializat la picnicul organizat pe podul Carol din Praga
  • Erisilda a participat şi ea la petrecere şi spune că cehii nu se tem de al doilea val de COVID-19
1053 afișări

În timp ce întreagă lume este îngrijorată de creşterea accelerată a cazurilor de coronavirus, cehii se bucură că au scăpat de COVID-19. Ieri, 2.000 de persoane s-au distrat la o petrecere organizată pe un pod din centrul oraşului.

Erisilda este stabilită de 4 ani la Praga şi a mers împreună cu prietenii ei să spună “adio” coronavirusului.

„Am simţit că toată lumea aştepta să se vadă cu restul oamenilor, să trăiască aceste momente împreună, după 3 luni, oamenii împărţeau mâncarea, băuturile între ei. Toată lumea a trebuit să îşi aducă propria mâncare, aşa că unii au adus lasagna, eu am pregătit nişte paste, au fost unii care au adus mâncare tradiţională cehă, unii au comandat pizza, a fost că un picnic. Oamenii sunt foarte disciplinaţi aici, respectă regulile, toată lumea chiar a stat acasă, toată lumea a cooperat şi s-a simţit în siguranţă”, povesteşte Erisilda.

Evenimentul a fost gratuit, însă Erisilda a trebuit să facă rezervare pentru a se asigura că prinde un loc liber la mesele întinse pe 500 de metri. În imaginile devenite virale pe internet se vede că nimeni nu respectă distanţarea socială. Cehii spun că au încredere în felul în care autorităţile ţin sub control epidemia. 

Cehia a avut 12.000 de cazuri de coronavirus şi doar 350 de decese. Autorităţile de la Praga au luat primele măsuri de relaxare în luna mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici