Cei cinci bărbaţi implicaţi în asasinarea politicianului Boris Nemţov au fost găsiţi vinovaţi

Un tribunal din Moscova a decis, joi, că toţi cei cinci bărbaţi acuzaţi în cazul asasinării politicianului Boris Nemţov, fost lider al opoziţiei ruse, au fost găsiţi vinovaţi, relatează site-ul agenţiei Tass.

1099 afișări
Imaginea articolului Cei cinci bărbaţi implicaţi în asasinarea politicianului Boris Nemţov au fost găsiţi vinovaţi

Cei cinci bărbaţi implicaţi în asasinarea politicianului Boris Nemţov au fost găsiţi vinovaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit deciziei juriului, Zaur Dadaiev a fost găsit vinovat de uciderea lui Nemţov şi "nu merită niciun fel de clemenţă". Dadayev este un fost ofiţer al serviciilor de securitate aflate în subordinea liderului cecen Ramzan Kadîrov.

Alţi patru bărbaţi, de naţionalitate cecenă, au fost găsiţi vinovaţi de complicitate la organizarea asasinatului. Procesul în cazul uciderii lui Nemţov a început în octombrie 2016, iar 12 juraţi au ascultat pledoariile celor două părţi.

La 27 iunie, judecătorul a decis să înlocuiască doi membri ai juriului. O femeie a fost scoasă din proces după ce a ascuns informaţii despre cazierul judiciar al soţului său, în timp ce un alt jurat a fost înlăturat pentru că a venit în sala de judecată cu notiţe în legătură cu cazul, care nu au fost examinate de instanţă.

Boris Nemţov, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai regimului Putin, a fost asasinat pe 27 februarie 2015, la mică distanţă de Kremlin. Familia şi apropiaţii lui Nemţov afirmă că asasinarea sa a fost motivată politic şi ar fi fost comandată de oficiali de rang înalt din Cecenia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici