Cei doi piloţi americani care au uitat să aterizeze au rămas fără licenţe

Autoritatea americană a aviaţiei civile (FAA) a revocat marţi, cu efect imediat, licenţa pilotului şi a copilotului unui Airbus aparţinând companiei Northwest Airlines, care au uitat să aterizeze miercurea trecută pe aeroportul din Minneapolis.

37 afișări
Imaginea articolului Cei doi piloţi americani care au uitat să aterizeze au rămas fără licenţe

Cei doi piloţi americani care au uitat să aterizeze au rămas fără licenţe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FAA "a revocat licenţele celor doi piloţi ai Northwest Airlines care au depăşit aeroportul de destinaţie la 21 octombrie, în timpul unei curse între San Diego, California şi Minneapolis", Minnesota, precizează un comunicat al autorităţii americane.

Cele două revocări de urgenţă sunt motivate de încălcarea a numeroase reguli federale de aviaţie civilă, printre care nerespectarea instrucţiunilor controlorilor de trafic aerian, adaugă comunicatul.

Cei doi piloţi au la dispoziţie zece zile pentru a face apel împotriva acestei decizii la Biroul american pentru Securitatea Transporturilor (NTSB).

Comandantul de bord, în vârstă de 53 de ani, şi copilotul său, de 54 de ani, având experienţă de 20.000 şi respectiv 11.000 de ore de zbor, au fost interogaţi de NTSB timp de cinci ore în urma incidentului, care i-a determinat să depăşească destinaţia cu 240 de kilometri.

Cei doi au declarat anchetatorilor că a existat "un moment de distragere (a atenţiei) în cabină", din cauza unei "conversaţii" în timpul căreia nu au monitorizat instrumentele aparatului de zbor, nu au răspuns la apelurile controlorilor aerieni şi nici ale companiei lor aeriene, fapt care a provocat temeri privind o deturnare a avionului de către terorişti.

Cei doi piloţi au afirmat că "au pierdut noţiunea timpului" şi au admis că şi-au folosit laptopul în cabină, fapt interzis de compania lor aeriană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici