Cei mai mulţi dintre ostaticii luaţi în atacul de la Nairobi au fost salvaţi, anunţă armata. Islamiştii ameninţă cu împuşcarea celor reţinuţi în continuare. Crucea Roşie anunţă cel puţin 69 de morţi şi 63 de dispăruţi

Cei mai mulţi dintre ostaticii luaţi de un comando islamist în centrul comercial Westgate la Nairobi au fost salvaţi, a anunţat duminică seara armata kenyană, precizând că forţele de securitate au reluat controlul asupra celei mai mari părţi a clădirii. Islamiştii shebab ameninţă cu împuşcarea persoanelor reţinute în continuare.

730 afișări
Imaginea articolului Cei mai mulţi dintre ostaticii luaţi în atacul de la Nairobi au fost salvaţi, anunţă armata. Islamiştii ameninţă cu împuşcarea celor reţinuţi în continuare. Crucea Roşie anunţă cel puţin 69 de morţi şi 63 de dispăruţi

Cei mai mulţi dintre ostaticii luaţi în atacul de la Nairobi au fost salvaţi, anunţă armata (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cei mai mulţi dintre ostatici au fost salvaţi, iar forţele de securitate au preluat controlul" aproape asupra întregii clădiri, a anunţat armata kenyană într-un mesaj postat pe Twitter.

"Toate eforturile sunt în curs în vederea unei încheieri rapide a afacerii", a adăugat ea.

După aproximativ 20 de minute de la postarea acestui mesaj pe Twitter, jurnalişti prezenţi într-un post de salvare instalat în apropiere de centrul comercial pentru îngrijirea răniţilor nu au văzut, totuşi, vreun ostatic sosind.

Salvatori prezenţi într-un post avansat de salvare la Westgate au declarat, la rândul lor, că nu au primit vreun ostatic.

Atacul de la centrul comercial, revendicat de insurgenţi islamişti somalezi shebab, aflat în curs de sâmbătă, s-a soldat cu cel puţin 68 de morţi, potrivit Crucii Roşii kenyene.

Forţele de ordine kenyene au lansat duminică seara un asalt împotriva comandoului, care deţine un număr nedeterminat de persoane ca ostatice, cu scopul de a încerca să pună capăt situaţiei "în cursul nopţii" de duminică spre luni.

Islamiştii shebab ameninţă cu împuşcarea ostaticilor de la Nairobi

Insurgenţi islamişti somalezi shebab, care au revendicat atacul împotriva centrului comercial Westgate de la Nairobi, soldat cu 68 de morţi, au ameninţat luni cu împuşcarea persoanelor reţinute în continuare ca ostatice de către atacatori.

"Autorizăm mujahedinii din interiorul clădirii să acţioneze împotriva deţinuţilor", a afirmat un purtător de cuvânt shebab, Sheikh Ali Mohamud Rage, într-o declaraţie postată pe un site islamist. Un comando islamist este baricadat de sâmbătă în centrul comercial şi deţine un număr necunoscut de ostatici.

Cel puţin 69 de morţi şi 63 de dispăruţi în atacul din Nairobi

Cel puţin 69 de persoane au fost ucise şi alte 63 sunt date dispărute de la începutul atacului comis de un comando islamist asupra centrului comercial Westgate din Nairobi, a anunţat luni Crucea Roşie kenyană, oferind pentru prima dată o estimare a numărului persoanelor dispărute.

"Bilanţul la ora 11.22 era de 69 de morţi şi 63 de dispăruţi" semnalaţi la Crucea Roşie, a afirmat aceasta pe Twitter. Un bilanţ precedent anunţa 68 de morţi şi aproape 200 de răniţi.
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici