Cei patru diplomaţi ruşi expulzaţi de Londra au părăsit Marea Britanie

Cei patru diplomaţi ruşi pe care Londra a decis să-i expulzeze la jumătatea lunii iulie, după refuzul Moscovei de a-l extrăda pe principalul suspect în cazul asasinării fostului spion KGB Aleksandr Litvinenko, au părăsit Marea Britanie, a anunţat vineri ambasada Rusiei la Londra.

1 afișare
Purtătoarea de cuvânt a ambasadei a declarat că data exactă a plecării acestor diplomaţi "de rang intermediar" din Marea Britanie este "confidenţială".

Londra le-a acordat un termen de zece zile lucrătoare celor patru ruşi, pentru a părăsi ţara, precizase joi serviciul de presă al ambasadei.

Londra a anunţat expulzarea a patru diplomaţi ruşi, la 16 iulie, ca măsură de retorsiune după refuzul Moscovei de a-l extrăda pe principalul suspect în cazul de otrăvire a fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, decedat în noimebrie, la Londra.

Scotland Yard îl bănuieşte pe un fost membru al KGB, Andrei Lugovoi, că ar fi principalul instigator în otrăvirea lui Litvinenko. Acesta din urmă, devenit un critic acerb al preşedintelui Vladimir Putin, obţinuse cetăţenia britanică.

Londra a cerut extrădarea lui Lugovoi, însă Moscova a refuzat până în prezent acest lucru, invocând Constituţia rusă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici