Cel mai căutat traficant de droguri columbian, extrădat în SUA

Traficantul de droguri columbian Diego Montoya, alias "Don Diego", una dintre cele mai căutate persoane în Statele Unite, a sosit vineri la Miami (sud-est), unde va fi judecat, au anunţat autorităţile americane.

176 afișări
Imaginea articolului Cel mai căutat traficant de droguri columbian, extrădat în SUA

Cel mai căutat traficant de droguri columbian, extrădat în SUA (Imagine: Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit autorităţilor columbiene, în momentul arestării sale, în 2007, el era responsabil pentru 70 la sută din cocaina exportată către Statele Unite şi Europa. De asemenea, el este bănuit de asasinarea a peste 1.500 de persoane.

Montoya va compărea luni în faţa unui tribunal federal din Miami, care îl va judeca pentru 12 capete de acuzare.

FBI-ul îl plasase din 2004 pe lista sa cu cei mai căutaţi traficanţi de droguri, considerând că el controlează 60 la sută din cocaina exportată spre Statele Unite.

"Nici un caz de tarfic de droguri nu a avut o asemenea importanţă de la judecarea şi condamnarea fraţilor Rodriguez Orejuela", liderii cartelului Cali, încarceraţi în Statele Unite, a declarat procurorul federal Alex Acosta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici