Cel mai lung tren de pasageri din lume: călătorie de Cartea Recordurilor în Elveţia

Record în Elveţia pentru cel mai lung tren de călători din lume, aproape 2 km.

1674 afișări
Imaginea articolului Cel mai lung tren de pasageri din lume: călătorie de Cartea Recordurilor în Elveţia

Cel mai lung tren de pasageri din lume: călătorie de Cartea Recordurilor în Elveţia

Un tren format din 100 de vagoane care au atins împreună lungimea de 1.910 metri a parcurs cei 25 de kilometri dintre Preda şi Alvaneu, pe tronsonul de munte inclus în patrimoniul cantonului elveţian Grisons.

Cursa-record a dus trenul pe un traseu alpin provocator. În cele aproximativ 45 de minute de coborâre, căderea a fost de aproape 800 de metri.

Au fost traversate două tuneluri elicoidale şi faimosul viaduct Landwasser, un pod de piatră uluitor peste un defileu.

Trenul, cu o greutate de 3.000 de tone, a fost condus de şapte mecanici, în timp ce la bord se aflau şi 21 de tehnicieni, precum şi 150 de invitaţi.

Prilejul a fost împlinirea a 175 de ani a căilor ferate elveţiene, care este sărbătorită în 2022.

Evenimentul şi-a propus să atragă atenţia asupra Graubünden şi a întregii Elveţii prin promovarea turismului.

Efortul a ajuns în Cartea Recordurilor, Guinness Book.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici