Cel puţin 1.680 de răniţi, dintre care 74 în stare critică, în revoltele din China

Cel puţin 1.680 de persoane au fost rănite în revoltele interetnice, în urmă cu o săptămână, la Urumqi, la Xinjiang, dintre care 74 sunt în stare critică, au anunţat duminică autorităţile locale, citate de agenţia China Nouă.

17 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 1.680 de răniţi, dintre care 74 în stare critică, în revoltele din China

Cel puţin 1.680 de răniţi, dintre care 74 în stare critică, în revoltele din China (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul morţilor, care s-a stabilizat oficial al 184, ar putea fi din nou revizuit.

Urumqi, capitala Xinjiang, regiunea autonomă din nord-vestul Chinei, a fost însângerată în urmă cu o săptămână de revoltele dintre uiguri, minoritate musulmană turcofonă, şi etnicii han, majoritari în China.

Revizuind numărul răniţilor la 5 iulie, Nur Bekri, preşedintele guvernului regional din Xinjiang, a anunţat că acesta a ajuns de la 1.080 la 1.680.

Dintre aceştia, 939 au fost spitalizaţi, a precizat el într-un discurs televizat şi citat de China Nouă, iar 216 se află în stare gravă. Potrivit lui Nur Bekri, 74 dintre răniţi sunt în stare critică.

Bekri a precizat, de asemenea, că 627 de vehicule, între care şi maşini de poliţie şi autobuze, au fost incendiate sau avariate de protestatari.

Beijingul a atribuit responsabilitatea acestor violenţe interetnice Congresului mondial al uigurilor, condus de disidenta în exil Rebiya Kadeer.

Reuniunile publice au fost interzise duminică, la Urumqi, zi de doliul a comunităţii han, iar tensiunea rămâne ridicată, la o săptămână de la revoltele etnice soldate cu moartea a 184 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici