Cel puţin 10 morţi după un atac armat într-un supermarket din Buffalo, New York

Cel puţin 10 persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite într-un atac armat într-un supermarket din oraşul american Buffalo, statul New York. Joe Biden a transmis un mesaj după acest incident, potrivit Sky News.

1357 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 10 morţi după un atac armat într-un supermarket din Buffalo, New York

FOTO Mark Mulville/Buffalo News

Poliţia a declarat că suspectul înarmat a fost reţinut după atacul care este investigat ca fiind „o crimă motivată de ură rasială”.

Comisarul poliţiei din Buffalo, Joseph Gramaglia, a declarat că 11 dintre cele 13 persoane împuşcate sunt persoane de culoare.

„A fost pur şi simplu iadul”, a declarat şeriful comitatului Erie, John Garcia, într-o conferinţă de presă. „A fost pur şi simplu o crimă motivată de ură rasială din partea cuiva din afara comunităţii noastre”.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat: „Sper sincer că acest individ, acest suprematist alb care tocmai a comis o crimă motivată de ură împotriva unei comunităţi nevinovate, îşi va petrece restul zilelor în spatele gratiilor. Şi Dumnezeu să-l ajute şi în lumea de dincolo”.

Suspectul în acest caz se numeşte Payton Gendron, are 18 ani şi este din Conklin, New York. El a fost pus sub acuzare pentru crimă de gradul întâi la câteva ore după împuşcături, acuzaţie pentru care a pledat nevinovat.

Primarul din Buffalo, Byron Brown, a declarat că suspectul „a călătorit ore întregi” până la Tops Friendly Market din Jefferson Avenue, la aproximativ 5 km (3 mile) la nord de centrul oraşului Buffalo.

Anchetatorii cred că este posibil ca bărbatul să fi transmis în direct împuşcăturile şi cercetează dacă acesta a postat un manifest online.

Oficialii au declarat că bărbatul a intrat în supermarket şi a deschis focul, iar martorii au declarat că au auzit zeci de focuri de armă.

Echipe SWAT s-au deplasat de urgenţă la faţa locului.

Braedyn Kephart şi Shane Hill, ambii în vârstă de 20 de ani, au declarat pentru Associated Press că au intrat în parcare chiar în momentul în care bărbatul înarmat încerca să părăsească locul faptei.

Aceştia au spus că era un bărbat alb, în vârstă de aproximativ 20 de ani, care purta o ţinută de camuflaj complet, o cască neagră şi avea asupra sa ceva ce părea a fi o puşcă.

„Stătea acolo cu arma la bărbie. Ne-am întrebat ce naiba se întâmplă? De ce are puştiul ăsta o armă?” a spus Kephart.

El a spus că l-au văzut căzând în genunchi, adăugând: „Şi-a smuls casca, şi-a aruncat arma şi a fost abordat de poliţie”.

Will G, un angajat al supermarketului Tops, a declarat pentru Buffalo News că a intrat în magazin, în zona cu produse puse la rece, pentru a pune laptele pe rafturi cu aproximativ trei minute înainte de împuşcături.

„Tocmai am auzit împuşcături. Împuşcături, împuşcături şi împuşcături şi împuşcături", a declarat el pentru ziarul local. „Se auzea ca şi cum lucrurile se prăbuşeau”.

Poliţist: „Este ca şi cum ai intra într-un film de groază”

Un reprezentant al forţelor de ordine aflat la faţa locului a declarat pentru ziar: „Este ca şi cum ai intra într-un film de groază, dar totul este real. Este ca în Armageddon. Este atât de copleşitor”.

Preşedintele Joe Biden a declarat: „Suntem îndureraţi pentru familiile celor zece oameni ale căror vieţi au fost luate fără sens şi pentru toţi cei care suferă din cauza rănilor fizice şi emoţionale provocate de acest atac oribil. Prima Doamnă şi cu mine ne rugăm pentru victime şi familiile lor, iar inimile din toată ţara sunt alături de oamenii din Buffalo”, a spus preşedintele.

El a adăugat: „Încă trebuie să aflăm mai multe despre motivaţia împuşcăturilor de astăzi, pe măsură ce forţele de ordine îşi fac treaba, dar nu avem nevoie de nimic altceva pentru a afirma un adevăr moral clar: o crimă motivată de ură rasială este detestabilă pentru însăşi structura acestei naţiuni. Orice act de terorism intern, inclusiv un act săvârşit în numele unei ideologii naţionaliste albe respingătoare, este antitetic faţă de tot ceea ce reprezentăm în America. Ura nu trebuie să aibă un adăpost sigur. Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a pune capăt terorismului intern alimentat de ură”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici