Cel puţin 12 morţi, în urma a două explozii produse în Daghestan - VIDEO

Cel puţin 12 persoane au fost ucise miercuri dimineaţă în localitatea Kizliar din Daghestan (Caucazul rus) în urma a două explozii, care s-au dovedit a fi atentate, a anunţat comitetul de anchetă a Parchetului.

47 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi, în urma a două explozii produse în Daghestan - VIDEO

Cel puţin 12 morţi, în urma a două explozii produse în Daghestan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În urma atacului, 12 persoane au murit, iar nouă dintre ele erau angajaţi ai poliţiei", a anunţat comitetul de anchetă. Alte 23 de persoane au fost rănite şi internate în spital.

Bilanţul precedent menţiona moartea a nouă persoane.

Cele două explozii au avut loc în faţa comisariatului de poliţie din Kizliar, declarase anterior o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale.

Prima explozie s-a produs la ora locală 08.40 (07.40, ora României) şi a fost provocată de o maşină-capcană, care a explodat în curtea sediului poliţiei, potrivit comitetului de anchetă din cadrul Parchetului.

După 20 de minute, un kamikaze, deghizat în poliţist, s-a aruncat în aer în acelaşi loc, unde se aflau anchetatori pentru a analiza circumstanţele primei explozii, potrivit aceleiaşi surse.

Această a doua explozie a ucis mai mulţi poliţişti "între care şi pe şeful poliţiei din Kizlair", Vitali Vedernikov, a precizat comitetul de anchetă.

Atentatele şi confruntările sunt foarte frecvente în Daghestan, unde trăiesc aproximativ 2,5 milioane de persoane de etnii diferite, majoritatea musulmani.

Autorul unuia dintre atacurile din Daghestan este un localnic

Teroristul care a comis atentatul de la Kizliar (Daghestan) a fost identificat ca fiind un locuitor al acestui oraş, anunţă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din această republică rusă, citat de pagina online a RIA Novosti.

"Un terorist-kamikaze îmbrăcat în uniformă de poliţie a fost identificat în persoana lui Daud Djabrailov, un locuitor din Kizliar", precizează purtătorul de cuvânt.

O maşină-capcană a explodat miercuri dimineaţă în centrul oraşului Kizliar. Un terorist-kamikaze îmbrăcat în uniformă de poliţie s-a aruncat în aer în timp ce un grup de anchetatori veniseră la locul primului atentat.

Potrivit unei surse din cadrul anchetei, prima bombă care a explodat miercuri în Daghestan a avut o forţă de aproximativ 200 de kilograme TNT.

"Din datele preliminare, ştim că puterea bombei a fost echivalentul a 200 de kilograme TNT. Explozia a creat un crater cu diametrul de cinci metri şi adâncimea de 1,5 metri", precizează sursa citată.

La fel ca republicile vecine din Caucazul rus (Cecenia şi Inguşeţia), Daghestanul este, de mai multe luni, teatrul unor lupte sângeroase între rebelii islamişti şi forţele de securitate.

Aceste noi atentate survin într-un context de nervozitate accentuată, în urma dublului atentat de la metroul din Moscova, în care au fost ucise 39 de persoane.

Aceste atentate sinucigaşe, primele de această amploare după mai mulţi ani în capitala rusă, au şocat opinia publică, obişnuită cu un anumit nivel de securitate. Securitatea a fost consolidată la nivelul întregii ţări, luni, inclusiv pe cosmodromul rus din Baikonur, în Kazahstan, de unde va fi lansată, vineri, o rachetă de tip Soiuz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici