Cel puţin 12 morţi în urma bombardamentelor armatei siriene asupra oraşului Deraa

Cel puţin 12 persoane, dintre care opt femei, au fost ucise în noaptea de vineri spre sâmbătă în Siria în bombardamentele armatei care au vizat oraşul Deraa (sud), a anunţat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

130 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi în urma bombardamentelor armatei siriene asupra oraşului Deraa

Cel puţin 12 morţi în urma bombardamentelor armatei siriene asupra oraşului Deraa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Bombardamentele au lovit un cartier rezidenţial din oraş, unul dintre centrele mişcării de contestare a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, adaugă comunicatul OSDO.

Operaţiunile de represiune şi luptele între soldaţi şi rebeli care s-au intensificat în capitală, s-au soldat cu 26 de morţi vineri în întreaga ţară, majoritatea civili, conform OSDO.

Miercuri, 55 de persoane printre care femei şi copii au fost ucise la Al-Kubeir, o localitate din provincia Hama (centru), conform OSDO care împreună cu opoziţia siriană atribuie acest masacru unor miliţii pro-regim, "chabbihas".

Însă autorităţile de la Damasc au dezminţit că un astfel de masacru a avut loc, afirmând că au fost doar 9 victime, ucise de "grupuri teroriste", denumire oficială pentru rebeli şi opozanţi.

Peste 13.400 de persoane, majoritatea civili, au fost ucişi în aproape 15 luni de revoltă populară reprimată sângeros, conform OSDO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici