Cel puţin 13 morţi, în explozia produsă sâmbătă într-un bloc din Ucraina

Cel puţin 13 persoane au murit şi alte 23 au fost rănite, sâmbătă, într-o explozie provocată de o acumulare de gaze care a distrus parţial un imobil de zece etaje din Dnipropetrovsk, în estul Ucrainei, existând temeri că bilanţul ar putea creşte, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Cel puţin 13 morţi, în explozia produsă sâmbătă într-un bloc din Ucraina

Cel puţin 13 morţi, în explozia produsă sâmbătă într-un bloc din Ucraina

Un număr de 23 de persoane, dintre care şase copii, au fost spitalizate. Medicii regionali au menţionat însă că 18 persoane au fost internate în spital, potrivit Interfax.

Bilanţul riscă să crească având în vedere că, potrivit presei, autorităţile nu ştiu unde se află cel puţin 21 de persoane, existând posibilitatea ca acestea să se fi aflat în clădire în momentul exploziei.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă la ora locală 11.00, într-un cartier rezidenţial din oraşul industrial care are peste 1,1 milioane de locuitori.

Deflagraţia a smuls acoperişul imobilului în care locuiau aproximativ 400 de persoane şi a distrus interiorul părţii sale centrale, spărgând de asemenea şi geamurile clădirilor vecine.

Potrivit mărturiilor unor locuitori, explozia a fost precedată de vizita a trei bărbaţi neidentificaţi care au venit cu o maşină neagră pentru a verifica sistemul de alimentare cu gaze. Mai multe persoane au declarat că au simţit miros de gaz înaintea deflagraţiei.

Compania distribuitoare de gaze în Dnipropetrovsk a precizat că explozia a fost cauzată de o creştere bruscă a fluxului de gaze în reţeaua de alimentare a blocului, fără a explica motivele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici