Cel puţin 15 persoane au fost ucise în Camerun în confruntările dintre armată şi separatişti

Cel puţin 15 persoane au fost ucise într-un nou conflict între trupele armatei cameruneze şi rebelii separatişti, au anunţat marţi cele două părţi, într-o creştere a violenţei din statul african în ultimii ani, după ce preşedintele Paul Biya a câştigat al şaptelea mandat, relatează Reuters.

319 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 persoane au fost ucise în Camerun în confruntările dintre armată şi separatişti

Cel puţin 15 persoane au fost ucise în Camerun în confruntările dintre armată şi separatişti

Conflictul dintre separatiştii anglofoni, care doresc să creeze un stat independent numit Ambazonia şi forţele guvernamentale, a dus la uciderea a peste 400 de persoane în vestul Camerunului începând cu anul trecut, aceasta fiind cea mai mare problemă de securitate a lui Biya în aproape patru decenii de guvernare.

Cele două părţi oferă adesea detalii privind înfruntările, dar ambele au raportat pierderi semnificative în ultimele săptămâni, când au fost ucişi zeci de oameni.

Douăzeci şi trei de separatişti au fost ucişi în ciocnirile cu trupele guvernamentale din 10 noiembrie în apropierea oraşului Nkambe din nord-vestul regiunii vorbitoare de limbă engleză, în timp ce alţi şase au fost ucişi în Ndu din apropiere, a declarat Didier Badjeck, reprezentantul Armatei.

Ivo Tapang, purtătorul de cuvânt al forţelor de securitate Ambazoniane, una dintre principalele miliţii secesioniste anglofone, a confirmat că luptele au avut loc în Nkambe, dar au contrazis relatările lui Badjeck.

El a spus că trupele ADF au înconjurat un camion guvernamental al armatei lângă Nkambe, după ce a fost răsturnat sâmbătă de o bombă de pe marginea drumului.

"Doi dintre luptatorii noştri au fost ucişi şi noi am ucis 13 de-ai lor", a declarat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici