Cel puţin 16 morţi în Afganistan, din cauza ninsorilor

Cel puţin 16 persoane au murit din cauza ninsorilor abundente înregistrate în nord-estul Afganistanului, o zonă muntoasă şi cu acces dificil, au anunţat marţi autorităţile locale.

285 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 16 morţi în Afganistan, din cauza ninsorilor

Cel puţin 16 morţi în Afganistan, din cauza ninsorilor

Principalele drumuri din provincia Badakhsan au fost blocate, ceea ce complică foarte mult misiunea echipelor de salvare. "Pentru moment, 16 persoane au murit în urma avalanşelor sau ninsorilor", a declarat pentru AFP Abdul Mahroof Rasikh, purtătorul de cuvânt al administraţiei acestei provincii.

Douăsprezece districte sunt încă inaccesibile, chiar dacă echipele de salvare au reuşit să ajungă în satul Ishkashim, unde sunt blocate 70 de familii, a explicat el.

Stratul de zăpadă are între doi şi trei metri în Badakhsan, unde precipitaţiile s-au intensificat în ultimele zile, până luni seara, când s-au oprit.

La Kabul, stratul de zăpadă a atins 20 de centimetri după ninsorile de joi şi vineri, dar de atunci s-a topit parţial din cauza temperaturilor mai blânde din cursul zilei.

Ninsorile şi avalanşele provoacă anual numeroase victime în Afganistan. În 2010, peste 150 de persoane au murit în avalanşe în pasul Salang, în munţii Hindu Kush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici