Cel puţin 17 morţi şi 35 dispăruţi în Sicilia, din cauza ploilor abundente - GALERIE FOTO

Cel puţin 17 persoane au murit şi 35 sunt dispărute din cauza vremii nefavorabile şi alunecărilor de teren din provincia siciliană Messina, anunţă autorităţile locale.

170 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 17 morţi şi 35 dispăruţi în Sicilia, din cauza ploilor abundente - GALERIE FOTO

Cel puţin 17 morţi şi 35 dispăruţi în Sicilia, din cauza ploilor abundente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Treizeci şi cinci de persoane sunt dispărute, iar zece sunt rănite grav, precizează Protecţia Civilă italiană. Numărul sinistraţilor este de cel puţin 415 persoane.

Cel puţin 17 morţi şi 35 dispăruţi în Sicilia, din cauza ploilor abundente

Primele două victime, doi bărbaţi în vârstă de 40 şi, respectiv, 70 de ani, au fost găsiţi în cursul nopţii, acoperiţi de noroi şi reziduuri, la Giampilieri, în regiunea Messina.

Protecţia civilă nu a precizat pentru moment care sunt celelalte două victime şi cauzele morţii lor.

"Situaţia este dificilă deoarece am înregistrat precipitaţii de 220-230 de milimetri în trei-patru ore în unele regiuni din Sicilia", a declarat comandantul adjunct al protecţiei civile, Bernardo De Bernardinis, afirmând că "cel puţin 20 de răniţi se află în spitalele din Messina".

Cel puţin 17 morţi şi 35 dispăruţi în Sicilia, din cauza ploilor abundente

Autorităţile se tem totuşi că bilanţul victimelor ar putea creşte, unele zone din Sicilia fiind în continuare izolate de restul ţării.

Legăturile dintre sudul oraşului Messina şi restul Siciliei sunt întrerupte, autostrada şi calea ferată fiind blocate de o alunecare de teren.

Capitala Siciliei a fost, de asemenea, afectată, mai mulţi şoferi rămânând blocaţi în maşini din cauza condiţiilor meteorologice, iar serviciul de urgenţă al unui spital fiind inundat.

Cel puţin 17 morţi şi 35 dispăruţi în Sicilia, din cauza ploilor abundente

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici