Cel puţin 19 morţi într-un accident aviatic în RD Congo, între care şi patronul companiei

Cel puţin 19 persoane au fost ucise miercuri în accidentul unui avion la Bandundu, în vestul Republicii Democrate Congo, inclusiv patronul belgian al companiei aeriene congoleze, care pilota el însuşi aparatul de zbor.

23 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 19 morţi într-un accident aviatic în RD Congo, între care şi patronul companiei

Cel puţin 19 morţi într-un accident aviatic în RD Congo, între care şi patronul companiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Avionul, un bi-turbopropulsor Let-410 de fabricaţie cehă, venea de la un aeroport din centrul Kinshasa şi a ratat aterizarea pe aeroportul din Bandundu, potrivit viceguvernatorului Vicky Mboso.

Aparatul companiei congoleze Filair "nu a putut (ateriza), a vrut să facă alte manevre, nu a putut şi, către periferia oraşului, a căzut brutal", a precizat Mboso.

"Până în prezent, 19 cadavre sunt la morgă şi (există) doi supravieţuitori", a afirmat ea, precizând că 21 de persoane se aflau la bord.

Printre victime figurează şi patronul Filair, un belgian de 62 de ani, Daniel Philemotte, care pilota avionul, precum şi copilotul şi unica însoţitoare de zbor, potrivit aceleiaşi surse.

Accidentele de avion sunt frecvente în RD Congo şi toate companiile aeriene congoleze - aproximativ 50 identificate - figurează pe lista neagră a Uniunii Europene, care le-a interzis în spaţiul său aerian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici