Cel puţin 20 persoane au fost ucise intr-un atac sinucigaş în Afganistan

Un atac sinucigaş cu bombă a avut loc miercuri într-o sală de sport din capitala afgană Kabul, in urma căruia cel puţin patru persoane au fost ucise, au anunţat autorităţile din Afganistan, relatează Reuters.

201 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 persoane au fost ucise intr-un atac sinucigaş în Afganistan

Cel puţin 20 persoane au fost ucise intr-un atac sinucigaş în Afganistan

Atentatul nu a fost revendicat, dar incidentul a avut loc în Dasht-e-Barchi, o zonă locuită de mai mulţi lideri ai minorităţii şiite Hazara.

Zona este o ţintă frecventă a atacurilor revendicate de reţeaua Stat Islamic. Luna trecută, zeci de studenţi care se pregăteau să intre la un examen au fost ucişi într-un centru educaţional.

”Explozia s-a datorat unui atac sinucigaş cu bombă în interiorul unei săli de sport”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Najib Danish, adăugând că explozia a provocat victime şi daune materiale, fără a acorda mai multe detalii.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Sănătate Publică Wahid Majroh a spus că patru corpuri au fost recuperate, iar 18 răniţi au fost tramsportaţi la spital, numărul total al victimelor nu a fost momentan stabilit.

Numărul de morţi în urma atacului cu bombă din capitala Afganistanului a ajuns la cel puţin 20, iar numărul perssoanelor rănite este de 70, au anunţat autorităţile.

Numărul total al acestora este posibil să crească, a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne Nasrat Rahimi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici