Cel puţin 200.000 de consumatori, fără curent electric în British Columbia

Circa 200.000 de consumatori din sud-vestul provinciei canadiene British Columbia au rămas fără curent electric după ce rafale foarte puternice de vânt au distrus liniile de înaltă tensiune care alimentează regiunea, perturbând totodată traficul aerian şi maritim, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 200.000 de consumatori, fără curent electric în British Columbia

Vancouver Island - Nanaimo

Mii de turişti se află în dificultate după ce cursele cu feribotul între continent şi insula Vancouver sau alte insule mai mici din jurul coastei canadiene a Pacificului au fost suspendate din cauza vântului care sufla cu viteze de până la 90 de km pe oră.

Până după amiază vântul s-a mai domolit, iar o parte din cursele cu feribotul au fost reluate.

O purtătoare de cuvânt a autorităţilor portuare din Vancouver a declarat că o serie de curse către oraşele din British Columbia au fost anulate sau amânate până când vântul se va reduce suficient.

O purtătoare de cuvânt a institutului hidrologic BC Hydro a declarat că locuinţele şi birourile din Lower Mainland şi insula Vancouver ar putea avea din nou curent electric până la căderea serii, cu condiţia ca rafalele de vânt să nu reînceapă.

Prognoza meteorologică prevede că viteza vântului va atinge 60 de km pe oră, reducându-se chiar până la jumătatea acestei valori până la miezul nopţii.

Coasta de nord-vest a Pacificului a fost afectată de furtuni puternice în urmă cu mai puţin de un an, provocând moartea a cel puţin 14 persoane şi întreruperea alimentării cu energie electrică în peste două milioane de reşedinţe şi birouri din British Columbia, Washington şi Oregon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici