Cel puţin 27 de morţi în urma scufundării unei ambarcaţiuni cu imigranţi în Canalul Mânecii

Cel puţin 27 de imigranţi extracomunitari care încercau să ajungă în Marea Britanie au murit, iar alţii sunt dispăruţi, după ce o ambarcaţiune de mici dimensiuni s-a scufundat, miercuri, în Canalul Mânecii, anunţă autorităţile franceze, conform postului BFMTV.

270 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 27 de morţi în urma scufundării unei ambarcaţiuni cu imigranţi în Canalul Mânecii

Sursa foto: profimedia

Naufragiul a avut loc în largul Portului francez Calais. La bordul ambarcaţiunii care plecase din Dunkerque se aflau aproximativ 50 de imigranţi clandestini care încercau să ajungă în Marea Britanie.

Mai multe nave şi elicoptere ale Pazei de Coastă din Franţa continuă operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, se va deplasa miercuri seară la Calais. Parchetul din Dunkerque a deschis o anchetă privind "ucidere involuntară în formă agravată" şi "asistenţă acordată imigranţilor clandestini, în formă organizată".

"Naufragiul produs în Canalul Mânecii este o tragedie. Gândurile mele sunt la numeroasele persoane dispărute sau rănite, victime ale reţelelor infracţionale care profită de situaţia lor gravă", a declarat premierul Franţei, Jean Castex.

La rândul său, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a convocat o reuniune de urgenţă a Guvernului.

Mii de imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu se aventurează în fiecare lună să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie. Potrivit autorităţilor britanice, peste 23.000 de imigranţi clandestini au reuşit anul acesta să ajungă pe terioriul Marii Britanii, pentru a cere azil. Guvernul de la Londra a acuzat autorităţile franceze de neglijenţă în gestionarea afluxului de imigranţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici