Video Cel puţin 35 de morţi, în urma unei explozii într-un autobuz al poliţiei afgane

Cel puţin 35 de poliţişti şi civili afgani au fost ucişi, duminică, la Kabul, în urma unui atentat revendicat de talibani, comis asupra unui autobuz al poliţiei afgane, a anunţat comandantul poliţiei criminalistice locale, Alishah Paktiaval, citat de AFP.

1 afișare

Atentatul este cel mai grav comis după înlăturarea de la putere a regimului taliban, la sfârşitul anului 2001.

"Mai mult de 35 de persoane, civili şi ofiţeri de poliţie,au murit, iar mai multe persoane au fost rănite. Este opera teroriştilor", a spus el.

Paktiaval, care declarase iniţial că explozia a fost provocată de o bombă plasată în interiorul autobuzului,a afirmat ulterior că este posibil ca deflagraţia să fi fost produsă de un kamikaze. "Nu ştim încă. Anchetăm", a precizat el.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a revendicat, duminică, într-un apel telefonic adresat AFP, "atentatul sinucigaş" asupra autobuzului poliţiei. "Suntem responsabili pentru acest atac. Este un atac sinucigaş cu maşină-capcană", a precizat Zabiullah Mujahed.

Autobuzul, care avea 45 de locuri, transporta instructori de poliţie afgani către academie. Vehiculul a fost complet distrus în urma exploziei produse chiar în faţa sediului central al poliţiei, într-o zonă aglomerată din centrul Kabulului. Două microbuze au fost avariate de explozie, iar martori oculari au declarat că mai mulţi pietoni au fost răniţi.

Atentatul de duminică este al cincilea produs în Afganistan în decurs de mai puţin de trei zile şi al doilea comis în capitală. Sâmbătă, trei civili afgani au fost ucişi într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană care a avut drept ţintă un convoi internţional care circula în Kabul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici