Cel puţin 42 de morţi, într-un dublu atentat sinucigaş vizând un mausoleu, în Pakistan - VIDEO

Cel puţin 42 de persoane au fost ucise, joi seară, într-un dublu atentat sinucigaş care a vizat mausoleul unui sfânt islamic plin cu pelerini, la Lahore, în estul Pakistanului.

9 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 42 de morţi, într-un dublu atentat sinucigaş vizând un mausoleu, în Pakistan - VIDEO

Cel puţin 42 de morţi, într-un dublu atentat sinucigaş vizând un mausoleu, în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia şi primăria au menţionat iniţial trei explozii.

Un prim kamikaze şi-a declanşat vesta cu explozibil în curtea acestui uriaş complex situat în centrul oraşului, apoi un al doilea şi-a acţionat bomba la subsol, unde numeroşi pelerini vin să mediteze în fiecare joi seară, în timpul unei reuniuni săptămânale la care participă mii de persoane, a povestit Chaudhry Shafiq, un ofiţer de poliţie din Lahore.

"În total, au fost ucise 42 de persoane", a declarat Mazhar Ahmad, un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate din Lahore, după ce anterior se anunţase un bilanţ de 37 de morţi şi 175 de răniţi.

"Acestea au fost atentate sinucigaşe, am găsit capetele şi membrele a doi kamikaze. Încercăm să aflăm cum au putut pătrunde în zonă, în pofida unui important dispozitiv de securitate", a spus Khusro Pervez, directorul administraţiei primăriei.

Poliţiştii aflaţi la faţa locului au descoperit numeroase bile mici de oţel şi cuie, cu care atentatorii sinucigaşi îşi umplu de obicei vestele pe care le detonează.

Atacurile de la Lahore nu au fost revendicate, dar talibanii pakistanezi aliaţi cu al-Qaida, precum şi grupurile afiliate lor, sunt responsabile de un val fără precedent de atentate - majoritatea sinucigaşe -, soldate cu peste 3.400 de morţi în întreaga ţară, într-un interval de trei ani. În ultimele luni, ţinta lor principală a fost Lahore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici