Cel puţin 45 de morţi într-un singur oraş din Turcia, afectat de cutremur

Cel puţin 45 de persoane au murit într-un singur oraş din Turcia după ce mai multe clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,2 care s-a produs în estul ţării, a anunţat presa turcă, citată de BBC News Online.

194 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 45 de morţi într-un singur oraş din Turcia, afectat de cutremur

Cel puţin 45 de morţi într-un singur oraş din Turcia, afectat de cutremur (Imagine: BBC News Online)

Cutremurul s-a produs în apropiere de oraşul Van, unde cel puţin 50 de persoane au fost rănite, a anunţat agenţia Anatolia.

Biroul de presă al premierului turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că s-au înregistrat pagube şi morţi în Van, dar nu a oferit un număr precis.

Cutremurul, produs la ora locală 13.41 (13.41 ora României), având epicentrul la 16 kilometri nord-est de Van şi hipocentrul la o adâncime de 20 de kilometri, a fost urmat de numeroase replici puternice, inclusiv două cu magnitudinea de 5,6.

Televiziunea turcă a anunţat că 45 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite în oraşul Ercis, situat la aproximativ 60 de kilometri nord de Van.

Vicepremierul Besir Atalay a declarat că 25-30 de clădiri s-au prăbuşit în Ercis, iar zece în Van. Potrivit Semilunii Roşii turce, 25 de clădiri de locuinţe şi una în care funcţiona un internat s-au prăbuşit la Ercis.

"Sunt mulţi morţi. Câteva clădiri s-au prăbuşit, este prea multă distrugere", a declarat primarul acestui oraş, Zulfikar Arapoglu, pentru NTV.

Echipele de salvare se străduiesc să scoată supravieţuitorii de sub dărâmături înainte de căderea nopţii, când temperaturile se apropie de 0 grade Celsius.

Informaţiile privind victimele şi pagubele materiale sunt greu de strâns deoarece liniile telefonice şi cele de înaltă tensiune au căzut din cauza cutremurului.

Corespondentul BBC la Istanbul a declarat că mai multe echipe de căutare şi salvare au fost trimise la locul catastrofei din alte părţi ale ţării. Totodată, avioane ale armatei au fost mobilizate pentru a contribui la eforturile de salvare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici