Cel puţin 50 de morţi în atacuri insurgente produse în Republica Democrată Congo

  • Cel puţin 50 de civili au fost ucişi în atacuri insurgente produse în Republica Democrată Congo.
  • Insurgenţii au atacat două sate situate în apropierea frontierei cu Uganda.
261 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 50 de morţi în atacuri insurgente produse în Republica Democrată Congo

Sursă foto: Profimedia

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise, în ultimele 24 de ore, în două atacuri insurgente care au vizat două localităţi rurale din Republica Democrată Congo, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate locale citate de cotidianul Le Monde şi de agenţia Reuters.

Atacurile insurgente au avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni în localităţile Boga şi Tschabi, situate în provincia Ituri din Republica Democrată Congo. Cel puţin 28 de civili au fost ucişi în Boga, iar alţi 22 în Tchabi, conform organizaţiei Observatorul pentru Securitate din Kivu (KST).

Un oficial din cadrul serviciilor de securitate a atribuit atacurile grupului insurgent ugandez Forţele Democratice Aliate (ADF).

Cele două localităţi atacate sunt situate în apropierea frontierei cu Uganda, într-o zonă în care este foarte activ grupul insurgent Forţele Democratice Aliate (ADF).

Totuşi, conform altor oficiali, este foarte greu să fie atribuite atacurile, în contextul în care zona este grav afectată de violenţe interetnice.

Provincia Ituri, o zonă bogată în zăcăminte aurifere situată la frontierele Republicii Democrate Congo cu Uganda şi Sudanul de Sud, este afectată de trei decenii de violenţe interetnice marcate de masacre.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici