Cel puţin 50 de morţi în violenţele xenofobe din Africa de Sud

Violenţele xenofobe din ultimele săptămâni au provocat moartea a 50 de persoane în Africa de Sud, majoritatea în regiunea Johanesburg, unde au avut loc cele mai multe atacuri, a anunţat duminică poliţia.

53 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 50 de morţi în violenţele xenofobe din Africa de Sud

Cel puţin 50 de morţi în violenţele xenofobe din Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto)

"Bilanţul se ridică în prezent la 50 de morţi şi am efectuat 580 de arestări", a declarat Govindsamy Mariemuthoo, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Gauteng, provincia din care fac parte Johannesburg şi Pretoria.

Nici un bilanţ naţional nu este disponibil pentru moment, dar în Gauteng violenţele au fost cele mai marcante.

Acestea s-au declanşat la 11 mai la Alexandra, suburbie a oraşului Johannesburg, apoi s-au extins în alte zone ale capitalei economice şi în Pretoria, situată la circa 60 de kilometri distanţă.

De atunci, şapte din cele nouă provincii din Africa de Sud au fost afectate de acest sentiment xenofob.

Circa 10.000 de imigranţi s-au refugiat la Cape Town, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al municipalităţii, ridicând la 35.000 numărul total al persoanelor care au fugit din calea violenţelor xenofobe care au devastat ţara. "Estimăm la 10.000 numărul persoanelor deplasate în municipalitatea Cape Town", a declarat purtătorul de cuvânt Pieter Cronje.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici