Cel puţin 50 de oameni ar fi murit într-un oraş iranian din cauza coronavirusului. Numărul oficial al victimelor este mult mai mic

  • Epidemia de coronavirus ar fi ucis 50 de oameni în oraşul iranian Qom, a anunţat azi agenţia iraniană de presă ILNA.
  • Unul dintre oficialii iranieni acuză Teheranul că a ascuns cazurile de infecţie.
  • Conform datelor oficiale, 12 decese au fost înregistrate în Iran până acum.
1618 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 50 de oameni ar fi murit într-un oraş iranian din cauza coronavirusului. Numărul oficial al victimelor este mult mai mic

Cel puţin 50 de oameni ar fi murit într-un oraş iranian din cauza coronavirusului

Ahmad Amiriabadi Farahani, un oficial local, a declarat că peste 250 de persoane sunt în carantină în acest moment şi acuză autorităţile că ar fi ascuns această situaţie. El spune că cei 50 de oameni au murit până la data de 13 februarie, iar Teheranul a anunţat primele cazuri aproape o săptămână mai târziu.

Bilanţul anunţat de ILNA este mult mai mare decât cel anunţat oficial de autorităţi cu doar câteva ore mai devreme. Conform datelor oficiale, 12 decese au fost înregistrate în Iran până acum.

Ministrul Iranian al Sănătăţii, Saeed Namaki, a îndemnat oamenii să nu mai călătorească în Qom, o locaţie foarte importantă pentru pelerinii şiiţi. Din cauza numărului în creştere de cazuri din Iran, Turcia şi Pakistan au decis închiderea graniţelor cu această ţară. Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat că autostrăzile şi căile ferate sunt închise, iar zborurile au fost şi ele suspendate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
qom,
coronavirus,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici