Cel puţin 50 de victime în urma epidemiei de E.coli, conform unui nou bilanţ

Cel puţin 50 de persoane au murit în urma contaminării cu bacteria E.coli enteohemoragică, bilanţul crescând după decesul unei femei în Germania şi al unei alte persoane în Statele Unite, relatează AFP, citând informaţii publicate de autorităţile germane şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

393 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 50 de victime în urma epidemiei de E.coli, conform unui nou bilanţ

Cel puţin 50 de victime în urma epidemiei de E.coli, conform unui nou bilanţ (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O femeie din regiunea Hanovra a murit ieri, iar decesul are legătură cu epidemia provocată de bacteria ECEH. Femeia, în vârstă de 74 de ani, a murit din cauza unui sindrom heomolitic uremic (SHU)", complicaţie gravă a bolii, care provoacă probleme renale şi neurologice, a anunţat, joi, seară, un purtător de cuvânt al autorităţilor germane.

O altă persoană a murit în SUA, tot în urma SHU, într-un caz în care a fost confirmată prezenţa tulpinii care a provocat epidemia din Europa (O104:H4).

Până în prezent, îmbolnăvirile provocate de E.coli s-au soldat cu 48 de morţi în Germania, unul în Suedia şi unul în Statele Unite. Potrivit OMS, au fost confirmate 4.050 cazuri de infectare în 16 ţări (14 ţări europene, Canada şi SUA), dintre acestea 3.900 fiind înregistrate în Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici