Cel puţin 51 de morţi în Bangladesh, în urma unor alunecări de teren

Cel puţin 51 de persoane au murit în urma unor alunecări de teren în sud-estul Bangladeshului, după trei zile de ploi care au antrenat inundaţii şi au întrerupt reţelele de transport, au anunţat miercuri autorităţile din această ţară.

125 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 51 de morţi în Bangladesh, în urma unor alunecări de teren

Cel puţin 51 de morţi în Bangladesh, în urma unor alunecări de teren (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Armata a fost mobilizată pentru a oferi ajutor în cadrul operaţiunilor de salvare din zona afectată, în regiunea muntoasă a oraşului Chittagong, a anunţat administratorul acestei regiuni, Sirajul Haq Khan, care a avertizat că bilanţul ar putea creşte.

Potrivit lui Khan, cel puţin 24 de persoane au murit în urma mai multor alunecări de teren şi inundaţii în zona portuară Chittagong din districtul Cox's Bazar.

În districtul vecin Bandarban, 25 de cadavre au fost scoase din multiple locuri în care s-au produs alunecări de teren, a anunţat şeful poliţiei locale, Saiful Ahmed.

"O familie i-a pierdut pe 12 dintre membrii săi", a declarat el pentru AFP, adăugând că operaţiunile de salvare au fost amânate din cauza precipitaţiilor puternice aduse de muson.

Marţi, în portul Chittagong, nivelul precipitaţiilor a atins aproximativ 40 de centimetri în doar două ore.

Toate zborurile de pe Aeroportul Internaţional Shah Amanat din oraş au fost suspendate începând de marţi după-amiază.

De asemenea, căile feroviare care asigură legătura între oraş şi restul acestei ţări defavorizate din Asia de Sud au fost întrerupte, în urma prăbuşirii unui pod care a cedat din cauza inundaţiilor.

În ultimii ani, ploile din sezonul musonic au provocat alunecări de teren soldate cu morţi la Chittagong, un oraş cu cinci milioane de locuitori. În urma morţii a sute de persoane, Guvernul a consolidat legile cu privire la dezvoltarea urbană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici