Cel puţin 70 de morţi, într-o explozie la o uzină de muniţie din sudul Yemenului

Cel puţin 70 de persoane au fost ucise într-o explozie produsă luni la o uzină de muniţie din sudul Yemenului, care a fost jefuită de elemente ale reţelei al-Qaida, potrivit unui nou bilanţ anunţat de un reprezentant al administraţiei locale.

18 afișări

"Bilanţul a crescut la 70 de morţi", a declarat oficialul, Mohsen Salem Said, membru al Consiliului Local din Khanfar, de care depinde administrativ uzina şi care se află în provincia Abyane.

Un locuitor a declarat la rândul său că a văzut 70 de cadavre scoase din uzină.

Anterior, Said anunţase că cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi alte 90 rănite, inclusiv copii, în această explozie.

Victimele sunt civili care au intrat luni în uzină pentru a încerca să recupereze arme sau muniţie, la o zi după o operaţiune a unor elemente ale reţelei al-Qaida, care au atacat această unitate de producţie militară şi au luat cutii cu muniţie.

Un comando de circa 30 de persoane cu cagule pe faţă a încărcat aceste cutii la bordul a patru camionete, după care au părăsit locul fără probleme.

Circumstanţele exploziei de luni nu erau clare încă, iar bilanţul victimelor ar putea creşte, întrucât operaţiunile de căutare continuă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici