Cel puţin 74 de victime în accidentul aviatic de vineri din Congo

Cel puţin 74 de persoane au murit, vineri, în urma prăbuşirii avionului unei companii private congoleze la Kisangani, în nord-estul Republicii Democratice Congo, a anunţat Crucea Roşie.

141 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 74 de victime în accidentul aviatic de vineri din Congo

Cel puţin 74 de victime în accidentul aviatic de vineri din Congo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La morga spitalului general din Kisangani se află 74 de trupuri neînsufleţite, iar 28 dintre acestea au fost găsite sâmbătă dimineaţă", a declarat Mario-Real Shutsha, secretar general al Crucii Roşii din Congo.

Un bilanţ anterior, anunţat de compania aeriană Hewa Bora Airways, indica 56 de victime după prăbuşirea avionului.

Avionul, un Boeing 727 care transporta 118 persoane, s-a prăbuşit într-o pădure din apropierea pistei aeroportului din Kisangani, în jurul orei locale 15.00, în condiţii meteo nefavorabile. Aparatul transporta 112 pasageri, două stewardese, un mecanic şi trei piloţi, a precizat directorul companiei private Hewa Bora, Stavros Papaioannoua.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici