Cel puţin cinci morţi la aeroportul din Karachi, într-un atac comis de un grup înarmat

Bărbaţi înarmaţi au atacat, duminică seara, aeroportul de la Karachi, capitala economică a Pakistanului, provocând moartea a cel puţin cinci persoane şi antrenând anularea tuturor zborurilor, a anunţat un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei.

102 afișări
Imaginea articolului Cel puţin cinci morţi la aeroportul din Karachi, într-un atac comis de un grup înarmat

Cel puţin cinci morţi la aeroportul din Karachi, într-un atac comis de un grup înarmat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rao Muhammad Anwar, un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei, a anunţat că atacatorii deţin arme automate şi grenade şi că schimburi de foc au loc între ei şi responsabili cu asigurarea securităţii. "Schimburile de foc continuă. Nu cunoaştem numărul exact al atacatorilor, dar suspectăm că aeroportul a fost atacat de patru până la şase terorişti", a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Aviaţiei Civile, Abid Qaimkhani, a confirmat atacul, adăugând că toate zborurile au fost anulate.

Atacul încă nu a fost revendicat.

Pakistanul se confruntă de peste un deceniu cu o insurecţie islamistă, soldată deja cu mii de morţi.

Guvernul premierului Nawaz Sharif a început în februarie negocierile cu coaliţia islamistă Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), cele două părţi reuşind să încheie un armistiţiu la 1 martie, anulat o lună mai târziu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici