Cel puţin doi schiori au murit în urma unei avalanşe în Alpii Italieni

Cel puţin doi schiori au murit şi alţi doi au fost răniţi în urma unei avalanşe produse sâmbătă în Alpii Italieni, în staţiunea Pila din nordul Italiei, relatează site-ul cotidianului La Repubblica.

403 afișări
Imaginea articolului Cel puţin doi schiori au murit în urma unei avalanşe în Alpii Italieni

Cel puţin doi schiori au murit în urma unei avalanşe în Alpii Italieni

Două persoane au fost descoperite de către salvatori într-o stare de hipotermie severă şi cu politraumatisme, fiind transportate cu elicopterul la un spital din regiunea Valle d'Aosta.

Alţi doi schiori au fost găsiţi decedaţi în lacul Chamole, aflat la o altitudine de 2325 de metri. Autorităţile locale au folosit câini special antrenaţi şi dispozitive pentru detectarea metalelor, iar operaţiunea de căutare a fost încheiată.

Cei patru făceau parte dintr-un grup de 19 schiori care urcau către refugiul Arbolle, aflându-se în apropiere de lacul Chamole în momentul în care au fost surprinşi de avalanşă.

În special la sfârşit de săptămână, staţiunea montană Pila este frecventată de numeroşi schiori, mai ales datorită serviciului de telescaun către lacul Chamole. Serviciul salvamont avertizase că, pe fondul creşterii bruşte a temperaturii, este posibilă formarea mai multor avalanşe în zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici