Cel puţin o victimă în Guatemala, afectată de trei cutremure succesive

Cel puţin o persoană a murit, luni, în sudul Guatemalei, unde a fost înregistrată o serie de trei cutremure succesive, resimţite şi în Salvador, au anunţat serviciile de intervenţie locale.

119 afișări
Imaginea articolului Cel puţin o victimă în Guatemala, afectată de trei cutremure succesive

Cel puţin o victimă în Guatemala, afectată de trei cutremure succesive (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru moment, am înregistrat un deces, în oraşul Las Animas, la 100 de kilometri sud de capitală. Avem informaţii despre trei persoane date dispărute, dar, pentru moment, acestea nu au fost confirmate", a declarat Alejandro Maldonado, reprezentant al Agenţiei pentru coordonare în vederea reducerii consecinţelor dezastrelor.

Un purtător de cuvânt al pompierilor anunţase iniţial că trei persoane au murit în urma cutremurului, iar mai multe altele sunt prinse sub dărâmături.

Directorul Institutului naţional de seismologie, Eddy Sanchez, a afirmat că luni au avut loc trei cutremure, cu magnitudini cuprinse între 4,7 şi 4,9 de grade pe scara Richter şi cu epicentrul situat în departamentul Santa Rosa, la circa 130 de kilometri sud de capitală.

Seismele s-au produs în plin sezon ploios, provocând alunecări de teren, distrugerea multor clădiri şi blocarea drumurilor, inclusiv a unei autostrăzi către Salvador.

Cutremurele au fost resimţite şi în capitală, unde sute de persoane au fost evacuate din clădiri publice, hoteluri şi clădiri de birouri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici