Cel puţin opt islamişti au fost ucişi în Sinai, în atacuri ale armatei egiptene

Cel puţin opt islamişti au fost ucişi şi un depozit de arme a fost distrus sâmbătă seara, în urma unor raiduri aeriene ale armatei egiptene în Nord-Sinai, au anunţat duminică armata egipteană şi localnicii.

111 afișări
Imaginea articolului Cel puţin opt islamişti au fost ucişi în Sinai, în atacuri ale armatei egiptene

Cel puţin opt islamişti au fost ucişi în Sinai, în atacuri ale armatei egiptene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sâmbătă, la ora 21.00 (22.00, ora României), forţele armate au realizat o operaţiune reuşită împotriva unui grup terorist" care a ucis mai mulţi militari şi poliţişti, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Ahmed Aly, adăugând că această "operaţiune s-a soldat cu 25 de morţi şi răniţi printre terorişti".

De asemenea, a fost distrus un depozit de arme şi muniţii", care era folosit pentru actele teroriste contra forţelor armate şi poliţiei" potrivit purtătorului de cuvânt.

Surse militare au declarat sub protecţia anonimatului că aceste atacuri cu elicoptere militare, realizate în vecinătatea satului Touma, situat în apropiere de Sheikh Zuwid, s-au soldat cu 15 morţi în rândul combatanţilor islamişti.

Martori din satul Touma au confirmat moartea a opt persoane, care au fost înmormântate duminică.

Regiunea Sinai este populată în majoritate de beduini, care întreţin, de mult timp, relaţii dificile cu puterea centrală. Combatanţii islamişti şi-multiplicat atacurile în regiune după ce fostul preşedinte Mohamed Morsi a fost destituit de către armată, la începutul lui iulie.

Armata egipteană a anunţat, miercuri, că a ucis cel puţin "60 de terorişti" în Nord-Sinai, unde peste 30 de membri ai forţelor de ordine au fost ucişi după destituirea lui Morsi, la 3 iulie.

În această peninsulă, situată la frontiera cu Fâşia Gaza şi Israelul şi unde traficul de arme este frecvent, sunt active mai multe grupări islamiste, care folosesc Sinaiul drept bază pentru atacuri contra Israelului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici