Cel puţin şapte morţi în urma tornadelor care au devastat centrul SUA

Cel puţin şapte persoane au murit, duminică, în urma tornadelor şi furtunilor violente care s-au abătut asupra regiunilor centrale din Statele Unite, au anunţat autorităţile americane.

133 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte morţi în urma tornadelor care au devastat centrul SUA

Cel puţin şapte morţi în urma tornadelor care au devastat centrul SUA (Imagine: Mediafax Foto)

În statul Iowa, oraşele Parkersburg şi New Hartford au fost afectate, duminică după-amiază, de o tornadă puternică, soldată cu şase morţi şi distrugând 50-60 de locuinţe şi alte structuri.

Echipele de intervenţie echipate cu dispositive speciale au început operaţiunile de recuperare a supravieţuitorilor în oraşul Parkersburg, cu o populaţie de 1.800 de locuitori şi situat la circa 110 kilometri nord-est de Des Moines, a declarat Bret Voorhes, oficial din cadrul serviciilor de urgenţă din statul Iowa.

Orăşelul New Hartford are o populaţie de 650 de locuitori.

Un copil de doi ani a murit în orăşelul Hugo, din statul Minnesota, unde câteva zeci de case au fost distruse, potrivit presei locale.

Furtunile s-au abătut asupra regiunilor centrale din Statele Unite începând cu duminică după-amiază.

Sezonul tornadelor în Statele Unite atinge nivelul de maximă intensitate la sfârşitul primăverii şi începutul verii, deşi furtuni puternice se înregistrează şi toamna.

Peste 100 de persoane au fost ucise în Statele Unite în cursul acestui an în urma acestor fenomene meteo extreme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici