Cel puţin un mort, în urma unei explozii suspecte produsă la un complex industrial din Iran

  • Explozie suspectă într-un complex industrial din sudul Iranului.
  • Cel puţin o persoană a murit, iar altele au fost rănite în explozia produsă în uzina Damavand-Mobin, situată în provincia iraniană Bushehr.
  • Este cel mai recent incident dintr-o serie de acte de sabotaj produse în Iran.
259 afișări
Imaginea articolului Cel puţin un mort, în urma unei explozii suspecte produsă la un complex industrial din Iran

Cel puţin un mort, în urma unei explozii suspecte produsă la un complex industrial din Iran

Cel puţin o persoană a murit, iar altele au fost rănite în urma unei explozii produse miercuri la o uzină petrochimică din sudul Iranului, un incident care intervine după o serie de acte de sabotaj înregistrate în contextul tensiunilor asociate controversatului program nuclear iranian.

O conductă de oxigen a explodat în uzina Damavand-Mobin, situată în provincia iraniană Bushehr, conform agenţiei de presă Tasnim.

Incendiul care a urmat a fost stins după câteva ore. Bilanţul exploziei este de un mort morţi şi mai mulţi răniţi. Două persoane sunt spitalizate în stare critică.

Autorităţile nu au anunţat cauza exploziei, care se înscrie într-o serie de incidente suspecte produse în ultimul an la obiective industriale din Iran.

A fost format un grup tehnic pentru investigarea incidentului", a declarat guvernatorul regional, Abdolnabi Yousefi.

În urmă cu două zile, nouă persoane au fost rănite într-o explozie produsă la o fabrică de drone situată într-un complex industrial din provincia Isfahan.

Iranul a atribuit Israelului o serie de acte de sabotaj produse în contextul tensiunilor apărute din cauza programului nuclear iranian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici