Cel puţin un mort în urma unui atac cu rachete asupra unei baze militare internaţionale din Irak

  • Atac cu rachete asupra unei baze militare internaţionale din Irak
  • Cel puţin o persoană a fost ucisă în atacul care a vizat Baza aeriană Al Asad
  • Incidentul intervine după ce Statele Unite au atacat poziţii ale unor grupuri islamiste proiraniene din Siria
282 afișări
Imaginea articolului Cel puţin un mort în urma unui atac cu rachete asupra unei baze militare internaţionale din Irak

Cel puţin un mort în urma unui atac cu rachete asupra unei baze militare internaţionale din Irak

Cel puţin o persoană a fost ucisă într-un atac cu rachete asupra unei baze militare a coaliţiei internaţionale din Irak, anunţă surse citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Ouest France.
 
"Zece rachete au vizat o bază militară irakiană, Baza aeriană Al Asad, în care sunt staţionaţi militari ai coaliţiei", a declarat colonelul Wayne Marotto, un purtător de cuvânt al coaliţiei internaţionale din Irak.
 
Un angajat civil al coaliţiei a fost ucis în atac, au declarat surse militare citate de AFP.
 
"Ancheta este efectuată de serviciile de securitate irakiene", a precizat colonelul Wayne Marotto.
 
Incidentul intervine după ce Statele Unite au atacat, săptămâna trecută, poziţii militare din estul Siriei ale unor grupuri islamiste proiraniene, ca reacţie la o serie de atacuri cu rachete care au vizat obiective americane din Irak.
 
În ultimele trei săptămâni, obiective americane din Irak, inclusiv Ambasada SUA din Bagdad, au fost vizate de atacuri cu rachete, atribuite unor grupuri islamiste proiraniene. În atacurile precedente a fost ucis un civil american. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici