Cel puţin un mort şi mai multe persoane date dispărute în Rusia, într-o explozie la reţeaua de gaze - VIDEO

Cel puţin o persoană a murit, iar mai multe altele au fost date dispărute duminică, după ce un bloc a fost distrus de o explozie la reţeaua de alimentare cu gaze naturale, la Volgograd, în sudul Rusiei, au anunţat autorităţile ruse, relatează AFP în pagina electronică.

866 afișări
Imaginea articolului Cel puţin un mort şi mai multe persoane date dispărute în Rusia, într-o explozie la reţeaua de gaze - VIDEO

Cel puţin un mort şi mai multe persoane date dispărute în Rusia, într-o explozie la reţeaua de gaze (Imagine: Twitter)

"Un mort a fost găsit şi recuperat. Presupunem că sub dărâmături se pot afla alte cinci persoane moarte, inclusiv trei locatari ai apartamentului în care a avut loc explozia şi o persoană care era invitata lor", a declarat Leonid Beliaiev, un adjunct al ministrului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţiile ruse de presă.

Un bilanţ precedent anunţa 11 răniţi şi opt persoane date dispărute.

"Unsprezece persoane sunt la spital, inclusiv doi copii şi o bătrână. Trei persoane se află în stare gravă", a declarat duminică Oleg Salagai, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Sănătăţii.

Guvernatorul regiunii Volgograd Andrei Bociarov anunţa că "soarta a opt persoane este necunscută" şi că se efectuau căutări pentru "a se stabili unde se ală în prezent".

"Este posibil să fi fost altundeva în momentul exploziei", a declarat un oficial de rang înalt de la Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Explozia a avut loc către ora locală 12.00 (11.00, ora României), la al şaptelea etaj al unui bloc de nouă etaje, în nord-vestul Volgogradului, potrivit presei ruse. Această parte a imobilului s-a surpat, ulterior, până la etajul întâi.

Comitetul rus de anchetă, care a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului, a precizat într-un comunicat că viaţa a doi copii, în vârstă de şapte şi cinci ani, nu era în pericol.

Potrivit agenţiilor ruse de presă, care citau surse din rândul salvatorilor, patru persoane ar fi fost blocate sub dărmături.

"Este posibil ca patru persoane să fie blocate înăuntru", a declarat pentru AFP Dmitri Ulanov, un purtător de cuvânt al filialei regionale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Explozia a provocat un incendiu violent, care a fost stins duminică după-amiaza, a precizat Oleg Grebeniuk, alt oficial din cadru filialei.

Şeful districtului din Volgograd în care a avut loc explozia a declarat pentru postul public rus de televiziune că 36 de apartamente au fost distruse, iar aproximativ 100 de persoane au rămas fără domiciliu.

Ele urmau să fie cazate temporar în şcoli, a anunţat într-un comunicat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici