Cel puţin zece cutremure s-au produs astăzi în sud-vestul Bulgariei

Cel puţin zece cutremure, dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea de 3,9 pe scara Richter, au fost înregistrate în sud-vestul Bulgariei în primele ore ale zilei de sâmbătă.

446 afișări
Imaginea articolului Cel puţin zece cutremure s-au produs astăzi în sud-vestul Bulgariei

Cel puţin zece cutremure s-au produs sâmbătă în sud-vestul Bulgariei (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Institutului de Geofizică al Academiei Bulgare de Ştiinţe, au fost zece cutremure, dar Centrul European de Seismologie a înregistrat 13.

Primul seism a avut loc la ora 01.24 iar ultimul la 06.51, la adâncimi cuprinse între 0,8 şi 4,9 kilometri, relatează site-ul Novinite.com.

Cel mai puternic dintre ele a fost înregistrat la ora 03.21 şi a avut magnitudinea de 3,9 pe scara Richter.

Nu au fost anunţate victime sau pagube materiale. Cutremurele au fost resimţite de locuitorii din zona epicentrului, mulţi dintre ei petrecându-şi noaptea afară din locuinţe.

Acestea au fost resimţite în oraşele Simitli şi în apropiere de mina de cărbune Oranovo, care s-a prăbuşit la 16 iulie, provocând moartea a doi mineri şi blocarea în subteran a altor doi, fără şanse de supravieţuire.

Cutremurele nu au afectat munca în interiorul minei, unde au fost resimţite la o intensitate mai mică decât la suprafaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici