Cel puţin zece israelieni, inclusiv un rabin, ostatici la un complex religios din Bombay

Un terorist a fost ucis de forţele speciale indiene într-un complex religios evreiesc din Bombay, iar alţi patru au rămas baricadaţi în clădire unde i-au luat ostatici pe rabinul Gavriel Holtzberg şi familia sa, împreună cu alţi 10-15 israelieni, a anunţat joi Jerusalem Post, în ediţia online.

18 afișări
Imaginea articolului Cel puţin zece israelieni, inclusiv un rabin, ostatici la un complex religios din Bombay

Cel puţin zece israelieni, inclusiv un rabin, ostatici la un complex religios din Bombay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ul ynetnews, Ministerul israelian de Externe a anunţat că 10-15 israelieni sunt ţinuţi ostatici în mai multe locaţii din Bombay. De fapt, se pare că 25 de cetăţeni israelieni din Bombay încă nu au luat legătura cu familiile lor.

Sky News a anunţat că în complexul religios evreiesc a fost auzită o explozie puternică. Nu există informaţii oficiale despre explozie.

Ulterior, răpitorii i-au eliberat pe băiatul rabinului şi pe doica acestuia, care au spus că rabinul şi soţia sa sunt în viaţă dar şi-au pierdut cunoştinţa.Televiziunea indiană a arătat imagini în care băieţelul ieşea din clădire alături de doica lui. Mama rabinului a confirmat pentru postul de radio al armatei că nepotul său în vârstă de doi ani a fost eliberat.

"Rugaţi-vă să auzim veşti bune", a declarat un purtător de cuvânt al centrului, rabinul Zalman Shmotkin, într-o declaraţie prin telefon pentru The Jerusalem Post din New York, joi dimineaţă.

Mişcarea Chabad, căreia îi aparţine complexul, a anunţat ulterior că se teme pentru viaţa unui alt bărbat, cumnatul rabinului, care ar putea fi printre ostatici.

Joshua Runyan, editor la site-ul de Internet al centrului, Chabad.org/news, a declarat pentru cotidian că "au fost auzite mai multe focuri de armă în vecinătatea acestuia".

Ministerul de Externe din Ierusalim a confirmat posibilitatea luării de ostatici la complexul religios al mişcării Chabad, a anunţat postul public de radio din Israel. Până la ora locală 18.00, ministerul a încercat să ia legătura cu 20 de cetăţeni israelieni din India.

Agenţiile de presă indiene au anunţat că trei persoane au fost ucise în apropiere de acest complex, dar că este puţin probabil ca morţii să fie evrei.

Jerusalem Post a încercat să ia legătura prin telefon cu persoanele din complexul religios evreiesc şi cu familia Holtzberg miercuri seară, dar nimeni nu a răspuns.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici