Cele două fascicule luminoase de la Ground Zero dezorientează păsările (Galerie Foto)

Cele două fascicule luminoase poziţionate joi seara pe verticală, pentru a reprezenta cele două turnuri prăbuşite ale World Trade Center, pot să dezorienteze şi să omoare mii de păsări, potrivit unei asociaţii pentru protecţia păsărilor "New York City Audubon".

109 afișări
Imaginea articolului Cele două fascicule luminoase de la Ground Zero dezorientează păsările (Galerie Foto)

Cele două fascicule luminoase de la Ground Zero dezorientează păsările (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În 2004, primul an când am observat acest fenomen, zeci de mii de păsări au căzut în capcana celor două fascicule", a explicat joi într-un interviu, directorul asociaţiei ornitologice, Glenn Philips.

GALERIE FOTO

Debusolate de cei 600.000 waţi ai fiecărui fascicul care devine albastru când este privit, aceste păsări de aproximativ 30 de grame zboară în cerc în jurul fasciculelor, cu riscul de a se prăbuşi de epuizare.

"În anii '50, '60 şi începutul anilor '70, mii de păsări s-au lovit de Empire State Building", din cauza luminilor, a amintit directorul.

În prezent, luminile clădirii se sting la miezul nopţii.

"Omagiul în lumină", cum au fost numite cele două fascicule, a fost amplasat pe data de 1 septembrie 2003 şi a fost finanţat, până în acest an, de o agenţie publică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici