Cele două persoane reţinute în incidentul cu dronele, care a dus la blocarea curselor aeriene de pe aeroportul Gatwick, au fost eliberate

Autorităţile britanice au eliberat duminică cele două persoane reţinute în legătură cu perturbarea traficului aerian pe aeroportul Gatwick din Londra din cauza unor drone, care au zburat în repetate rânduri în apropiere de pista aeroportului, relatează Reuters.

1109 afișări
Imaginea articolului Cele două persoane reţinute în incidentul cu dronele, care a dus la blocarea curselor aeriene de pe aeroportul Gatwick, au fost eliberate

Cele două persoane reţinute pentru perturbarea traficului aerian pe aeroportul Gatwick au fost eliberate

Poliţia britanică arestase vineri seară un bărbat în vârstă de 47 de ani şi o femeie în vârstă de 54 de ani. Cei doi erau suspectaţi de „folosirea dronelor în scop infracţional”, dar au fost eliberaţi duminică.

Zborurile de pe aeroportul Gatwick au fost suspendate timp de mai mult de 36 de ore de la identificarea primei drone, miercuri noapte.

„Cei doi au cooperat cu investigaţia şi sunt fericit să declar că au ieşit de pe lista suspecţilor în ceea ce priveşte incidentul de la Gatwick”, a declarat Jason Tingley, detectiv în cadrul Departamentului de Poliţie din Sussex.

„Investigaţia noastră continuă pentru localizarea persoanelor responsabile de incidentul cu drone”, a adăugat detectivul.

Cei doi suspecţi au fost acuzaţi de perturbarea aviaţiei civile „cu scopul de a pune în pericol siguranţa operaţiunilor şi a persoanelor”.

Zborurile au fost reluate vineri dimineaţă, după ce aeronavele au fost blocate la sol începând de miercuri seara. Peste 1.000 de zboruri au fost anulate sau redirecţionate, afectând peste 140.000 de pasageri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici